Home > Techniek > Gigo techniek

Gigo techniek

De sets van GIGO zijn bij uitstek te gebruiken voor allen die technisch bezig willen zijn, zowel thuis als op school.

De sets bieden een uitstekende mogelijkheid om binnen VTB de doelstellingen te halen bij het implementeren van techniek binnen vakken als taal, rekenen en  wereldoriëntatie.

De sets kenmerken zich door hun betaalbaarheid, gebruiksgemak en hoge onderwijskundige opbrengst.

Er zijn sets voor onderbouw leerlingen met allerlei tandwielen om vrij mee te kunnen experimenteren. De bouwset (7330) en de grote bouwset (7331) bevatten ook gereedschap om bouten en moeren aan te kunnen draaien.

Voor de midden en bovenbouw zijn er een aantal techniek sets om allerlei overbrengingsvormen, zoals tandwiel-, snaar- en kettingoverbrenging te leren. Ook tandwielverhoudingen, versnellen en vertragen, wormwiel en tandheugel en een cam/nokkenwiel komen aan de orde. Al deze sets bevatten een elektromotor om realistisch te werken.

De solar sets bevatten een solar paneel dat binnenshuis met een 60 watt lamp op 15 cm afstand gevoed kan worden. De solarsets zijn te combineren met de technieksets.

Voor de midden- en bovenbouw en voortgezet onderwijs zijn er ook verschillende sets over pneumatiek en hydrauliek waarmee zelfs ondermeer dmv waterkracht stroom opgewekt kan worden.

Het construeren is eenvoudig en snel gedaan zodat het leermoment maximaal benut kan worden.